Welke velgen wil je op je auto?

Om je auto een mooie uitstraling te geven kan je er andere velgen onder zetten. Deze keuze kan meerdere beweegredenen hebben, bijvoorbeeld, veiligheid, uitstraling, gebruik van winter banden en brandstof verbruik.

Als u overweegt om uw auto groter te maken of de wielen te vervangen door iets mooiers, moet u een paar dingen in gedachten houden. Een wiel is misschien een eenvoudige ronde metalen ring om de banden op te monteren, maar het heeft evenveel invloed op het rijgedrag, het rijcomfort en de veiligheid van uw auto.

Wel is het belangrijk om goed uit te zoeken welke velgen voor je auto geschikt zijn. Ben je op zoek naar Volkswagen velgen, dan kan je er goed aan doen om originele velgen te halen. “Replica” -wielen kunnen het risico op een ongeval met zich meebrengen als u in een kuil rijdt of met hoge snelheid puin op de weg raakt. In tegenstelling tot een lekke band die geleidelijk kan gebeuren, zodat u uw auto veilig kunt manoeuvreren, is een versplinterend wiel veel plotselinger en oncontroleerbaarder.

Passend op een wiel is niet hetzelfde als passen op een schoen, je kunt niet alleen de look kiezen die je leuk vindt met de maat die bij je past. Het montagepunt op een wielnaaf kan per fabrikant verschillen. Sommige auto’s hebben niet alleen vijf, vier of zelfs drie nokken om het wiel op te monteren, maar de diameter van de opstelling van de noppen varieert van model tot model. Dit is wat bekend staat als het noppenpatroon (of Pitch Circle Diameter, PCD).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *